Verslag Hockenheim

Hallo allemaal,

Hierbij het verslag van de races in Hockenheim van afgelopen weekend, de laatste van dit seizoen.

Doelstelling is om in de top 5 te eindigen.

 

We zijn donderdagmiddag vroeg vertrokken naar Hockenheim, om er na enorm veel files pas laat in de avond te arriveren.

Snel alles opgebouwd en naar bed omdat er vrijdag alweer vroeg gereden moest worden. Er stonden 2 vrije trainingen en 1 kwalificatie op het programma.

In de trainingen hebben we een goede setup kunnen vinden die Toine veel vertrouwen gaf en hij gaf aan dat hij het naar zijn zin had.

Het weer was super, en zaterdag zou het gaan regenen, dus was het essentieel om nu goed te kwalificeren.  Tijdens de kwalificatie wou het maar niet lukken doordat hij steeds kwam vast te zitten achter andere rijders.

Ten gevolge hiervan hebben we Toine 4x binnen gehaald. Omdat we hadden geleerd tijdens eerdere races hoe de werkwijze was van kwalificeren van team Freudenberg, hebben we Toine hierachteraan gestuurd.

Dit pakte super uit met een 4e startplek als resultaat!

Niet helemaal tevreden kwam Toine terug, hij gaf aan dat de Duitse motoren harder de bocht uit accelereerden dan die van hem, en dat hij veel risico had moeten nemen om er in de bochten naar toe te kunnen rijden om ze zo bij te kunnen houden.

We hebben toen een groter achter tandwiel gemonteerd.

Kwalificatie 2 was erg vroeg op de zaterdag, het was nog vochtig en koud dus de tijden werden ook niet meer verbeterd. Toine gaf aan dat de motor iets beter trok, maar nog niet naar wens.

Voor de warmup van zondag hadden we de db-killer verwijderd om hiervan het resultaat te ondervinden. Na terugkomst gaf Toine aan dat hij nu kon meekomen met het uit accelereren.

 

Race 1;

Redelijke start, net geen aansluiting kunnen krijgen met de top en door wat schermutselingen tijdens de eerste twee ronden was dit ook niet meer te realiseren.

Door zich in de groep rustig te houden en in de laatste ronde toe te slaan wist hij als eerste van deze groep de finish te passeren met een derde plek en dus podium in de Nederlandse cup als resultaat!

16 punten erbij, en de top 5 is dicht bij!

 

Race 2;

Een betere start, Toine had de kopgroep in het zicht, en lag op podium koers.

Na 6-ronden kwam hij niet meer langs start-finish, we dachten dat hij gevallen was. Niet veel later kwam hij met de afsleep dienst terug, de motor was er aan het eind van het rechte stuk mee opgehouden.

Zwaar ontdaan was hij! De hele doelstelling niet gehaald, zelfs 1 plaats terug gezakt in het kampioenschap. Toine was erg kwaad en wilde nooit meer racen. Gelukkig meende hij dit niet.

Zo zie je maar weer dat alles moet kloppen en werken om punten te scoren om het seizoen goed af te kunnen sluiten.

 

We zijn nu in afwachting van de R3-cup plannen voor volgend jaar om te zien wat we gaan doen, of dat we een overstap gaan maken, stay tuned!

 

Ook willen we Dennis Koopman feliciteren met het behaalde kampioenschap!

 

Namens Toine en het team willen we iedereen enorm bedanken voor de support en ondersteuning die dit alles hebben mogelijk gemaakt, het vertrouwen dat we hebben mogen ontvangen en de fantastische reacties!

 

Dank U wel!!!!!!!!!!!!!

 

 

We houden jullie op de hoogte!

 

 

WP_20170929_09_39_54_ProWP_20170930_10_21_39_ProWP_20171001_10_36_25_ProWP_20171001_10_40_47_ProWP_20171001_10_36_10_Pro