Race Oschersleben

Hoi,

Een beetje later dan gewend van ons het verslag van de race in Oschersleben.

 

Afgelopen weekend heeft Toine de race in Oschersleben verreden.

Donderdag vertrokken zodat vrijdag de twee vrije trainingen konden worden gereden. Het was weer ff inkomen na een jaar niet te zijn geweest op dit circuit.

Toine gaf meteen aan dat de vering er compleet naast stond, en dit hebben we redelijk op kunnen lossen met een 7e tijd als resultaat.

 

Zaterdag, kwalificatie dag,

Het was ‘s ochtends koud om 8.30, dus snelle tijden zaten er niet in. Het zou moeten gebeuren in de tweede kwalificatie.

De motor klaargemaakt, en Toine was er klaar voor. Afgesproken was om na 5 ronden binnen te komen om te overleggen over de vering, en de banden spanning te meten of deze in het “venster” zat.

Toine kwam binnen, maar ze hadden wat veel tijd nodig bij de controle. Shit dacht ik bij mijzelf, ik weet het al wat er loos is!

Bij deelname aan de IDM krijgt men vooraf 5 banden stickers, zodat eenieder 5 banden mag gebruiken over het gehele evenement. In de haast was ik vergeten om een sticker te plakken op de achterband!

Het gevolg hiervan is dat de coureur op de startgrid 4-plaatsen wordt terug gezet.

Toine was helemaal van zijn appropos en deed nog erg zijn best, maar was er met zijn hoofd niet meer bij. Een 8e tijd reed hij, maar + 4 plaatsen werd het dus startplek 12.

Erg ontstemt gaf hij aan dat het zeer moeilijk zou worden om een goed resultaat neer te zetten in de te verrijden races.

 

De eerste race op zondag,

Toine had een goede start, en maakte meteen in de eerste ronde 4 plaatsen goed, maar er was al een gat naar de kopgroep die hij niet meer kon dichten. Toine reed eigenlijk de gehele wedstrijd in een niemandsland,

De kopgroep was 1 sec. sneller, en hij was weer 1 sec. sneller dan de achtervolgers. Een 6e plek in het R3-kampioenschap was het resultaat.

Toine was zeer teleurgesteld, ook omdat we het hele weekend onze sponsor Savevape te gast hadden en Hij zich natuurlijk wilde laten zien, mede omdat Oschersleben tot zijn favoriete banen behoort.

 

Race 2,

Door een zwaar ongeval in een race voor die van Toine werd de race ongeveer een uur later gestart dan de bedoeling was.

Laat het nu net gaan regenen, zodat de motor op regenbanden gezet moest worden, en de vering moest worden aangepast. Zou de race gestart zijn op de oorspronkelijke tijd, dan was de bui midden in de race gevallen.

Toine had weer een goede start, en kon zelfs 6 plekken goed maken, maar ook nu weer de aansluiting met de kopgroep kwijt, en dit was ook niet meer dicht te rijden.

Gedurende de race liepen de rondetijden van Toine op en moest hij 2 coureurs voorbij laten. Na de race gaf hij aan dat hij totaal geen grip had, zowel voor en achter niet. Dit was ook goed te zien, hij kwam met een mega highsider (die hij gelukkig kon opvangen) het rechte stuk op. Weer een 6e plek in het R3-kampioenschap.

 

We hadden ons het weekend anders voorgesteld, maar door een fout mijnerzijds mocht dit niet zo zijn helaas, erg jammer want er had zeker meer ingezeten.

 

We gaan niet bij de pakken neer zitten, maar ons nog beter voorbereiden op de laatste race in Hockenheim!

Stay tuned!