Race 10 en 11

Hallo,

 

Hierbij het verslag van race 10 en 11,

 

Race 10: Zolder Belgie

 

We waren erachter gekomen dat Toine vanaf het begin van het seizoen met een verkeerd in elkaar gezette achterschokbreker had gereden. Deze was voor Zolder hersteld en Toine moest dus gaan leren omgaan met een compleet andere motor!

Het lukte vrij goed en Toine kon de 4e plek in de race veilig stellen. Redelijk tevreden daarna huiswaarts gekeerd om de motor binnen een week weer klaar te maken voor de finale races een week later op Assen.

 

Race 11: De finale op Assen

 

Om vooraf de setup van de motor te testen hadden we voor de vrijdag nog twee sessies geboekt. Sessie 1 was helemaal “ruk”, na 3 ronden kwam Toine al binnen en zei dat het niets was.

Voor de volgende sessie wat veranderingen doorgevoerd en Toine gaf aan dat het een stuk beter was maar nog niet perfect. Hierop besloten om Rooske van Ohlins om advies te vragen.

 

Zaterdagmorgen vroeg was hij er en heeft zijn analyse erop losgelaten en daarna veel veranderd.

Omdat Toine zich meteen moest kwalificeren was het wel een grote gok. Hij kwam niet verder dan P8. Toine zei dat hij zich enorm moest aanpassen aan de nieuwe setup, maar dat hij voelde dat het

toch beter was. Besloten om voor de eerste race geen veranderingen door te voeren.

 

Race 1: Doelstelling was om P5 in het kampioenschap veilig te stellen. Hiervoor moest hij voor Jolanda van Westrenen eindigen. Na een wereldstart reed hij ronden lang op P4 rond. Maar moest op het laatst deze plek afstaan en finishte als 5e, voor Jolanda!

Toine had nog wat problemen met de vering en in overleg met Rooske nog wat veranderd voor race twee.

 

Met een voorsprong van 600 punten op Jolanda was het Toine’s opdracht zo dicht mogelijk bij haar te blijven. Hij deed zijn best, maar de veranderingen pakten verkeerd uit en Toine had de grootste

moeite. Toch lukte het om 6e te worden, waar Jolanda 4e werd. Met 300 punten voorsprong geëindigd als 5e in het debuut jaar van de 1000 supercup!

’s Avonds was er de huldiging van de top 5 van iedere klasse waar Toine dus ook bij hoorde! Omdat Toine geen uitbundige jongen is stond hij met gepaste trots op het podium. Wij vonden het allemaal geweldig!

 

Zonder jullie inbreng was dit allemaal niet gelukt! Hiervoor onze hartelijke dank!

 

Op naar het nieuwe seizoen waarin wij hopen ook weer op U te mogen rekenen zodat Toine een nog beter resultaat neer kan zetten.

 

file-5 (1) file1-3 file-6file8

Lees meer

Verslag race 9 Assen

Hoi hoi,

 

Hierbij het verslag van de race van 31 augustus op het circuit van Assen.

 

De trainingen en de wedstrijd werden allen op vrijdag gereden.

In de vrije training hadden we wat dingen veranderd om te proberen of het Toine helpt om een beter gevoel te krijgen bij hard insturen en het vast houden van de ingestuurde lijn.

Een aantal veranderingen werkten, maar een aantal ook niet.

Voor kwalificatie 1 de dingen die niet werkten weer terug veranderd en Toine zou dit gaan testen. Wel zou hij proberen om 1 snelle ronde te rijden zodat hij een startpositie zou hebben.

Kwalificatie 2 zou het moeten gebeuren. De motor zo neergezet dat Toine er het beste gevoel mee had. Het ging prima, hij kon op eigen kracht 0,6 sec. van zijn snelste tijd ooit afrijden.

Een 1.44,3 was nu het resultaat en P6 op de grid.

Wel dienden zich weer nieuwe problemen aan in de vorm van het aan de grond komen van het kuipwerk, waardoor de motor in de bochten niet op de ingestuurde lijn kon worden gehouden.

Met de middelen die we hadden werd geprobeerd dit op te lossen voor de wedstrijd.

 

Toine had een goede start, maar omdat het probleem niet 100% verholpen was, lukte het plan om te proberen mee te rijden met de snellere mannen niet. Toine had een leuk gevecht met

Peter Politiek, wat hij helaas verloor door het verings probleem. P6 het resultaat, maar omdat er een gastrijder voor hem reed was het uiteindelijke resultaat P5 en weer een plek in het kampioenschap gestegen naar P5!

 

Met het nodige huiswerk gaan we ons nu voorbereiden op de wedstijd in Zolder.

 

Stay tuned!

 

 

Hallo hallo,

 

Hiermit der Bericht des Rennens vom 31-08-2018 in Assen.

 

Das Training und das Rennen wurden am Freitag gefahren.

Im freien Training hatten wir einige Dinge geändert, um zu versuchen, ob es Toine helfen konnte, ein besseres Gefühl zu bekommen, wenn man hart einlenkt und die Linie halten kan.

Einige Änderungen funktionierten, aber einige auch nicht.

 

Für Qualifikation 1 änderten wir  die Dinge, die nicht funktionierten, und Toine würde das testen. Er würde versuchen, eine schnelle Runde zu fahren, damit er eine Startposition hat.

In Qualifikation 2 sollte passieren.Das Motorrad wurde so eingesteld das Toine das beste Gefühl hatte. Es ging gut, er konnte seine bestzeit um 0,6 Sekunden verbessern!

Ein 1.44.3 war nun das Ergebnis und P6 am Start.

Es ergaben sich jedoch neue Probleme, die Verkleidung setzte er auf den Boden, so dass der Motor in den Kurven nicht auf der gewahlten Linie gehalten werden konnte.

Mit den Mitteln, die wir hatten, haben wir versucht, dies vor dem Rennen zu lösen.

 

Toine hatte einen guten Start, aber weil das Problem nicht zu 100% gelöst war, war der Plan, um mit den schnelleren Männern mit zu fahren, nicht erfolgreich. Toine hatte einen schönen Kampf mit

Peter Politiek, den er leider wegen des Fahrwerkproblems verlor. P6 das Ergebnis, aber weil ein Gastfahrer für ihn fuhr, war das Endergebnis P5 und ein weiterer Platz in der Meisterschaft gestiegen auf P5!

 

Mit den notwendigen Hausaufgaben bereiten wir uns jetzt auf das Rennen in Zolder vor.

 

Bleib dran!

 

 

Lees meer