Seizoensafsluiter OW-cup Assen

Hallo allemaal,

Julie weten dat het R3 seizoen al was afgelopen. Maar omdat de OW-cup nog een race te gaan had werd het plan opgevat om daar mee te doen met een 600cc motor.

Hier waren we ook mee bezig, maar omdat de motoren van het Performance racing team Achterhoek defect waren ging dit helaas niet door.

Nu opperde een sponsor van Toine om hem te laten meedoen op zijn oude Suzuki gsxr 1000 van 2005, want deze voldeed nl. aan de technische regelementen van de OW-cup en kon dus zo ingezet worden.

Hierbij hadden we 1 probleem, je moet 17 jaar oud zijn om mee te mogen doen op een 1000!

Hierop hebben we contact gezocht met Henny Lentink (de organisator van de OW-cup) met de vraag om hierin mee te denken. Dit deed hij. Afgesproken werd om Toine de dag voor de wedstrijden te laten meedoen met de CRT-dag zodat hij kon laten zien of hij de 1000cc motor de baas was, waarna besloten zou worden of hij met de wedstrijden mee mocht doen.

Zo gezegd, zo gedaan, donderdagavond vertrokken naar Assen. Toine ingeschreven bij de sportrijders en vrijdag om 9.00 was zijn eerste sessie op de Suzuki een feit. Dit ging boven verwachting goed en hij zette meteen al een tijd van 1.56 op de klok. En elke sessie ging het beter, met een 1.51 als snelste tijd. Meer zat er niet in volgens hem omdat hij alleen maar aan het inhalen was.

Hij gaf ook goed feedback mbt. de motor en banden zodat wij de nodige aanpassingen konden doen om de setup te perfectioneren zodat hij zich happy voelde.

‘s avonds volgde het gesprek met Henny Lentink. Henny was overtuigd van Toine’s kunnen, dus hij mocht starten! Wel buiten mededinging vanwege de wildcard. Besloten werd om Toine in de Procup te plaatsen die ronden tijden reden van 1.54 tot 1.46.

Toine had de hele dag al fonkelende ogen, en een glimlach van oor tot oor, hij had het ontzettend naar zijn zin, en dit werkte positief op iedereen!

Zaterdag ochtend om 11.30 was de kwalificatie, van de 32 deelnemers wist hij zich als 8e te kwalificeren met een 1.50.014 als snelste tijd. De kwalificatie werd jammer genoeg vroegtijdig afgebroken omdat een gevallen rijder medische assistentie nodig had.

 

Wedstrijd 1;

Toine kwam goed weg en reed een puike race met een 5e plaats als resultaat. Snelste ronde was een 1.48.533, weer een verbetering zoals hij zich het hele weekend al had verbeterd.

 

Wedstrijd 2;

Wederom een goede start, en na de eerste ronde kwam hij als 5e door op een aantal seconden van de nr 1. Aan de pitmuur konden we zien dat hij zich vastbeet in de voor hem rijdende coureurs, en begon hij aan zijn opmars! Harder en harder ging hij en na 6-rondes kwam hij als eerste voorbij! Euforisch waren we!

Met kriebels in het lijf stonden we de laatste rondes aan de pitmuur. Maar Toine flikte het, en kwam als eerste over de streep!!!!!! Hij had de wedstrijd gewonnen!!!!!!

En weer was hij sneller geweest, een 1.47.122 was zijn snelste ronde geweest. Hij reed trouwens constant in de 1.47 tijden.

Toine’s sponsor ging helemaal uit zijn dak, hij gierde het uit!

Jammer genoeg mocht Toine niet naar het podium omdat hij een wildcard had, maar de euforie was er niet minder om!

Wat een gave manier om het seizoen af te sluiten, en de manier waarop Toine te werk ging, hij liet zich niet gek maken door alle welbedoelde adviezen, gaf fantastische feedback, vertelde exact hoe hij de wedstrijden had opgebouwd, hoe hij het had aangepakt om de mannen voor te blijven en welke aanpassingen in rijstijl hij had gemaakt. (een 300cc moet heel anders bereden worden zegt hij) Hij reed gewoon ontzettend volwassen en hield zijn koppie er goed bij. Het leek bijna of hij al ontzettend veel ervaring had op een 1000cc motor.

Toine heeft ons vermoeden eigenlijk bevestigd dit weekend, hij is een coureur die echt klaar is voor de zwaardere machines.

We gaan zien wat de toekomst brengt, we houden jullie op de hoogte!

 

We willen iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt, ook Henk Teerink voor de gave foto’s!

Stay Tuned!

1 OW Cup Assen oktober 2017 foto Henk Teerink (41) IMG-20171014-WA0001 1 OW Cup Assen oktober 2017 foto Henk Teerink (48) 1 OW Cup Assen oktober 2017 foto Henk Teerink (35) wp_ss_20171014_0004

 

Lees meer

Verslag Hockenheim

Hallo allemaal,

Hierbij het verslag van de races in Hockenheim van afgelopen weekend, de laatste van dit seizoen.

Doelstelling is om in de top 5 te eindigen.

 

We zijn donderdagmiddag vroeg vertrokken naar Hockenheim, om er na enorm veel files pas laat in de avond te arriveren.

Snel alles opgebouwd en naar bed omdat er vrijdag alweer vroeg gereden moest worden. Er stonden 2 vrije trainingen en 1 kwalificatie op het programma.

In de trainingen hebben we een goede setup kunnen vinden die Toine veel vertrouwen gaf en hij gaf aan dat hij het naar zijn zin had.

Het weer was super, en zaterdag zou het gaan regenen, dus was het essentieel om nu goed te kwalificeren.  Tijdens de kwalificatie wou het maar niet lukken doordat hij steeds kwam vast te zitten achter andere rijders.

Ten gevolge hiervan hebben we Toine 4x binnen gehaald. Omdat we hadden geleerd tijdens eerdere races hoe de werkwijze was van kwalificeren van team Freudenberg, hebben we Toine hierachteraan gestuurd.

Dit pakte super uit met een 4e startplek als resultaat!

Niet helemaal tevreden kwam Toine terug, hij gaf aan dat de Duitse motoren harder de bocht uit accelereerden dan die van hem, en dat hij veel risico had moeten nemen om er in de bochten naar toe te kunnen rijden om ze zo bij te kunnen houden.

We hebben toen een groter achter tandwiel gemonteerd.

Kwalificatie 2 was erg vroeg op de zaterdag, het was nog vochtig en koud dus de tijden werden ook niet meer verbeterd. Toine gaf aan dat de motor iets beter trok, maar nog niet naar wens.

Voor de warmup van zondag hadden we de db-killer verwijderd om hiervan het resultaat te ondervinden. Na terugkomst gaf Toine aan dat hij nu kon meekomen met het uit accelereren.

 

Race 1;

Redelijke start, net geen aansluiting kunnen krijgen met de top en door wat schermutselingen tijdens de eerste twee ronden was dit ook niet meer te realiseren.

Door zich in de groep rustig te houden en in de laatste ronde toe te slaan wist hij als eerste van deze groep de finish te passeren met een derde plek en dus podium in de Nederlandse cup als resultaat!

16 punten erbij, en de top 5 is dicht bij!

 

Race 2;

Een betere start, Toine had de kopgroep in het zicht, en lag op podium koers.

Na 6-ronden kwam hij niet meer langs start-finish, we dachten dat hij gevallen was. Niet veel later kwam hij met de afsleep dienst terug, de motor was er aan het eind van het rechte stuk mee opgehouden.

Zwaar ontdaan was hij! De hele doelstelling niet gehaald, zelfs 1 plaats terug gezakt in het kampioenschap. Toine was erg kwaad en wilde nooit meer racen. Gelukkig meende hij dit niet.

Zo zie je maar weer dat alles moet kloppen en werken om punten te scoren om het seizoen goed af te kunnen sluiten.

 

We zijn nu in afwachting van de R3-cup plannen voor volgend jaar om te zien wat we gaan doen, of dat we een overstap gaan maken, stay tuned!

 

Ook willen we Dennis Koopman feliciteren met het behaalde kampioenschap!

 

Namens Toine en het team willen we iedereen enorm bedanken voor de support en ondersteuning die dit alles hebben mogelijk gemaakt, het vertrouwen dat we hebben mogen ontvangen en de fantastische reacties!

 

Dank U wel!!!!!!!!!!!!!

 

 

We houden jullie op de hoogte!

 

 

WP_20170929_09_39_54_ProWP_20170930_10_21_39_ProWP_20171001_10_36_25_ProWP_20171001_10_40_47_ProWP_20171001_10_36_10_Pro

Lees meer