Race 4 ONK OW-cup

Hallo,

Hierbij het verslag van Race 4 van de ONK supercup 1000 wedstrijd.

Op vrijdagavond zijn we richting Assen vertrokken en hebben alles opgebouwd en klaar gezet voor de zaterdag. Er stonden 2 kwalificaties en 1 race op het programma.

We hadden weer wat aanpassingen gedaan aan de motor om meer grip te hebben en om de banden nog langer heel te houden.

Na 4-ronden was kwalificatie 1 al weer afgelopen voor Toine, dit ivm teveel geluid. Toch wist hij nog een 7e tijd te rijden. Met 4 ronden konden we dus ook niets over de banden zeggen helaas. We besloten om Kwalificatie 2 op de zelfde manier als de eerste te gaan rijden zodat we toch een goed inzicht in deze setup konden krijgen.

Toine deed het erg goed en reed een rondetijd van 1.44 wat goed was voor een 6e startplek op de grid. Dit is ook weer een verbetering van zijn eigen rondenrecord! Toch gaf Toine aan dat het met de vering nog niet perfect was, maar besloten om er niets aan te doen omdat het gevoel goed was.

De strategie voor de wedstrijd was, proberen om bij de kop te blijven de eerste 3-ronden om dan misschien te kunnen strijden voor een plek op het podium.

De start van de race was er een met een incident op de startgrid waarbij medische assistentie nodig was en dientengevolge werd de start uitgesteld.

Toine had een goede start, en kon helaas maar 1-ronde mee met de kopgroep, de tijden die door de top worden gereden zijn nog te snel voor Toine, maar hij verbeterd zich constant en leert het 1000cc

Kunstje steeds beter.

Er onstond een groep die strijd leverde voor de 4e plek, en die won Toine! Weer een verbetering, en ook weer verbetering in de rondetijden. Toch was hij niet helemaal tevreden, hij wilde op het podium!

Tja, hij heeft een echt race-hart!

Wel weer veel geleerd en goede ontwikkelingen door gemaakt. We hebben nu een speciale dag geboekt voor Toine waar hij 1 op 1 les krijgt van een toprijder, omdat hij erg graag wil meestrijden om de eerste 3 plaatsen in het kampioenschap.

 

Iedereen bedankt die dit voor hem mogelijk maakt!

Met dank aan Henk en Damon Teerink voor de foto’s.

OW NK Supercup 1000 16-6-2018 foto Henk Teerink (8) OW Cup Assen 16-6-2018 foto Damon Teerink (382) OW NK Supercup 1000 16-6-2018 foto Henk Teerink (7)

Lees meer

Verslag wedstrijd 3

Hallo allemaal,

Iets later dan jullie van ons gewend zijn het verslag van de derde wedstrijd.

Om te beginnen heeft het protest tegen de jumpstart niets opgeleverd, en is de uitslag definitief.

Bij de eerste training kon Toine een ronde achter de nr. 1 uit het kampioenschap aan rijden en kon hij exact aangeven hoe deze de bochten nam.

Dit heeft Toine in de tweede training ook geprobeerd  en dat werkte voor hem al een stuk beter met een nieuw persoonlijk record van 1.45.0. Met deze tijd stond hij op startplek 8.

Toine had een goede start, en kon een aantal ronden mee met de groep die strijden om de plekken 3 tm 5, maar om dit te kunnen volhouden tot het eind van de wedstrijd heeft Toine toch meer ervaring nodig op de 1000cc machine. Hij reed wel mooie constante rondetijden van begin tot einde, waar een goede conditie ook debet aan is.

Resultaat, gefinisched als 7e. Maar omdat er twee gastrijders uit het IDM meededen is hij voor het kampioenschap als 5e geeindigd.

Ook deze race weer veel geleerd, en omdat we de AIM-datalogger wat beter gaan begrijpen kunnen we nu ook zien in welke secties Toine de meeste tijd laat liggen. Hier gaan we nu aan werken.

Tevens hebben we ook een cursus geboekt met een toprijder om Toine de kneepjes van de 1000cc bij te brengen. Wij, maar vooral Toine is van mening dat er dit seizoen een podium plek in moet kunnen zitten, en dat streven gaan we dan ook proberen waar te maken!

 

Iedereen bedankt dat jullie dit mogelijk maken!

Lees meer